Неке намирнице не треба прати пре кувања, јер би то нанело више штете него користи.
У наставку вам доносимо намирнице које не треба да перете пре припреме хране.
Пилетина
Да ли обично перете пилетину у судоперу пре кувања? Ако је тако, можда је време да одбаците навику. Не само да не уклања бактерије или патогене из ваше хране, већ може повећати ризик од контаминације. Прањем сирове пилетине у судоперу, вероватно ћете ширити бактерије по кухињи, укључујући чисте површине као што су радне плоче и судопера. Једини заиста ефикасан начин да се решите бактерија је кување, а правило увек важи за сирову рибу и друго месо.
Црвено месо
Осим што је једнако опасно као прање пилетине, у смислу ширења бактерија, ви заправо додајете влагу месу када га перете. Додана влага током прања створиће пару, што ће утицати и на укус. Дакле, ако тражите савршен месни оброк, држите воду подаље. Ако планирате да маринирате месо, држите га у фрижидеру и увек водите рачуна да спречите унакрсну контаминацију течношћу у којој је месо било.
Печурке
Попут меса, печурке се заправо могу променити у погледу укуса и конзистенције ако су предуго у контакту са водом. Већина кувара ће вам рећи да никада не натапате или перете печурке да бисте их очистили, већ да их обришете влажним папиром или крпом јер упијају воду као сунђер. Печурке су изузетно упијајуће, тако да их лагано обришите крпом да се не поквасе много и не постану гумене у посуди.
Тестенина
Од тестенине ће вам ретко бити мука, али постоји још један разлог зашто је никада не би требало испирати. Многи људи испирају тестенину након кувања, што је велика грешка ако желите да имате најбоље могуће јело. Испирање тестенине служи само за испирање скроба са ње, што отежава пријањање соса.
Побрините се да избегнете ове грешке у кувању које заправо могу учинити вашу храну лошим укусом.
Преузмите андроид апликацију.