Početna > Novi Sad

Kulturna scena Novi Sad

Koncert „Susreti“ u Galeriji Matice srpske

U subotu, 8. aprila u 18.00 sati u Galeriji Matice srpske održaće se koncert Susreti Tijane Kozarčić, harfa i Radice Đedović, flauta.
Foto: Pixabay/Ri Butov

Izvešće se kompozicije Sonata za flautu i harfu italijanskog kompozitora Nina Rote, Keltska svita Italijana Roberta Di Marina, Alge francuskog kompozitora Bernarda Andresa i Istorija tanga argentinskog kompozitora Astora Pijacole.

Tijana Kozarčić je rođena u Novom Sadu, a trenutno živi i radi u Melburnu u Australiji. Osnovne i master studije harfe završila je na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu u klasi profesorke Ljiljane Nestorovske, a u februaru 2016. godine je nastavila svoje profesionalno usavršavanje na master studijama na Kvinslendskom konzervatorijumu Grifit univerziteta u Brizbejnu, Australija. Predaje u nekoliko škola u Melburnu, održava koncerte kako kao solista tako i u sklopu kamernih sastava, a redovno sarađuje sa profesionalnim orkestrima u Melburnu.

Radica Đedović je svoje osnovno muzičko obrazovanje započela u Valjevu, u klasi profesorke Irene Blagojević. Osnovne i master studije završila je na Akademiji umetnosti u Novom Sadu u klasi Laure Levai Aksin i u Beogradu na odseku za kamernu muziku u klasi profesora Igora Lazića. Master studije na muzičkom Konzervatorijumu „Đuzepe Tartini“ u Trstu upisuje 2017. godine. Bila je član Vojvođanskog simfonijskog orkestra i radila je kao saradnik u nastavi za flautu na Akademiji umetnosti u Novom Sadu.

Ulaz na koncert je besplatan.

Bend Detour nastupiće u SKCNS Fabrici, 27. maja

 

Preuzmite android aplikaciju.