Почетна > Србија
Србија

Селаковић: Нови закон о безбености и здрављу на раду доноси низ новина у заштити

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Никола Селаковић оценио је данас да је циљ предложеног закона о безбедности и здрављу на раду да подигне ниво безбедности и заштите запослених.
Фото: Танјуг/Зоран Жестић

На питања новинара поводом Дана безбедности и заштите на раду Селаковић је истакао да је ново законско решење добило и позитивно мишљење Европске комисије, а да је једна од промена и казнена политика за коју је истакао да има и своју превентивну функцију.

„Важније је да видимо како да превенирамо угрожавање, и да томе допринесемо чешћим и већим контролама послодаваца, као и бољом сарадњом са синдикатима и послодавцима“, рекао је он.

Селаковић је оценио да су здруженим контролама Управе за зашиту на раду и Инспектората у последњих годину дана постигнути значајно бољи резултати.

„Удружене контроле су биле учесталије, а за резултат су имале и мање повреда на раду. Мада је то и даље велики број“, рекао је он.

Додао је да је у Србији мања незапосленост, а да је посебно радно интензивна грађевина, која је по овом питању осетљива.

Селаковић је нагласио и да нови закон о безбедности и здрављу на раду доноси низ новина.

Vučić: Delegacija MMF ocenila da dobro radimo, pohvalila nivo stranih investicija

Преузмите андроид апликацију.