Početna > Srbija
Srbija

Obeležen Međunarodni dan čuvara prirode

U odmaralištu Crvenog krsta na prostoru Predela izuzetnih odlika ,,Vršačke planine“, obeležen je Međunarodni dan čuvara prirode.
<img src="trees.jpg" alt="trees in wood">
Foto: Pixabay/Jplenio

Obeležavanje ovog dana sprovedeno je u organizaciji Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam i zaštitu životne sredine i upravljača zaštićenog područja JKP ,,Drugi oktobar“.

Cilj je prvenstveno bio da se čuvari iz različitih zaštićenih područja upoznaju sa aktuelnim stanjem i mogućnostima saradnje čuvara zaštićenih područja na nacionalnom i međunarodnom nivou, da se sagledaju mogućnosti i razvoj saradnje sa drugim organizacijama i ustanovama koje obavaljaju poslove zaštite prirode, informišu o radu čuvarske službe u zaštićenom području, kao i da se kroz neposredan razgovor i druženje razmene zapažanja i iskustva sa terena.

Ispred Pokrajinskog zavoda za zaštitu prirode na skupu su održali predavanja mr Nikola Stojnić na temu ,,Očuvanje vrsta i staništa“ i Ilija Miljković sa temom ,,Značaj i uloga čuvara zaštićenih područja u procesima zbrinjavanja strogo zaštićenih vrsta divljih životinja“.

 

Preuzmite android aplikaciju.