Почетна > Србија
Србија

Вучић: Све ћемо дати од себе да сачувамо мир

 Све ћемо дати од себе да сачувамо мир и да идемо ка путу бољег разумевања са Албанцима чувајући виталне и националне интересе, поручио је вечерас председник Србије Александар Вучић.
Фото: Танјуг/Раде Прелић

Он је у обраћању грађанима рекао да се све у свету променило, да је теже него осамдесетих и деведесетих година, али да он нема право да то не разуме.
„И у тим условима морамо нашу малу земљу, мали брод, да сачувамо и доведемо до мирне луке, да сачувамо Косово, нашу децу и будућност“, поручио је Вучић и додао колико је важна економија.
Он је подсетио да је Србија до пре неколико година чинила 30 до 40 одсто економије Западног Балкана, а да је данас то више од 50 одсто.

Истакао је да Србија има 50 одсто више страних инвестиција у последњих десет година него Бугарска, а 69 одсто од Хрватске и да је највећи скок забележен у првој декади марта и то 642 милиона евра, што је значајно више него прошле године која је била рекордна.

Он је рекао да очекује четири, а нада се и пет милијарди евра и истакао да је раст српске економије оно чиме можемо да сарађујемо и да побеђујемо.
Указао је и да је војска 10 пута јача, а да број људи који се пријављују у специјалне јединице експоненцијално расте последњих дана, али да војска служи да одврати сваког потенцијалног агресора.
Истакао је да би нас сваки рат водио у пораз, иако би наш отпор сада био већи и њихове жртве озбиљне, али је упитао шта би био крај.
„Да смо изгубили рат и много деце, а шта после тога. Опет да вичемо пуј пике не важи и да чекамо неки трећи рат, да немамо ниједно дете. Даћу све од себе да не доносим ковчеге мајкама, а радићу да војска буде јача и да никоме не пада на памет да напада наш народ“, истакао је Вучић.

Он је онима који га критикују поручио да је 28 земаља повукло признање тзв. Косова, али не у њихово време.

„Како ниједна од 2008. до 2012, а сада се хвалите нашим резултатима“, рекао је Вучић.
Он је рекао и да ће чувати државне и националне интересе, иако за Србију ствари неће бити лаке, и да ниједну неће да крије од народа.
„Резултат за нашу земљу биће добар, а то је најважније. Позивам грађане да будемо довољно паметни и мудри“, рекао је Вучић и додао да нема проблем са онима који говоре да иду да га спрече да нешто потпише, али да су то глупости и да треба да се тога стиде.

Vučić: Nismo još dobili nacrt onoga što želi EU, papir i dalje ne postoji

Преузмите андроид апликацију.