Početna > Novi Sad

Košarka Novi Sad

Vojvodina večeras protiv Spartaka na Spensu: Mladost Isakov-Kovačevića ili Lukajićevo iskustvo?

Košarkaši Vojvodine večeras od 20 časova u maloj sali Spensa igraju protiv Spartaka, u vojvođanskom derbiju 25. kola Košarkaške lige Srbije.
Foto: KK Spartak Subotica

Ovaj duel biće od izuzetne važnosti i za jedne i za druge u borbi za ABA 2 ligu, s obzirom na to da se obe ekipe nalaze na samo pobedu od pozicije koja vodi u drugi rang regionalnog takmičenja.

U dosadašnjem delu sezone ova dva rivala sastala su se dva puta. Prvi put je u okviru domaćeg šampionata bolji bio Spartak, da bi i u finalu Kupa Vojvodine, koji se igrao za prestiž, Subotičani trijumfovali. Ono što treba da se istakne je da su oba susreta odigrana u „Dudovoj šumi“, domaćem parketu Spartaka, tako da će večerašnji duel biti prvi na Spensu.

U ovaj meč Novosađani ulaze posle ubedljivog trijumfa nad Tamišem, nakon kojeg su se vratili na pobednički kolosek. I rival utakmicu očekuje u dobrom raspoloženju, s obzirom na to da je bio bolji od Novog Pazara.

Biće ovo susret i dvojice vrhunskih stručnjaka – talentovanog trenera Vojvodine Miloša Isakova – Kovačevića i iskusnog stratega Subotičana Željka Lukajića.

Trener crveno-belih svestan je da njegovu ekipu očekuje zahtevan izazov.

„Spartak je izuzetno kvalitetan protivnik, koji je u najboljoj formi u ligi. Vezao je šest pobeda, uz prosek od 86 datih poena i među liderima je, kada je reč o ukradenim loptama i asistencijama. To sve dokazuje da će naspram nas biti pre svega odličan tim, koji pored svojih vrlina ima i slabosti, što ćemo pokušati da iskoristimo. Da bi rezultat bio pozitivan na kraju, moraćemo da odigramo najbolju utakmicu u drugom delu prvenstva i da ponovimo kvalitetne minute u završnici duela sa Metalcem. Pozivamo sve navijače da dođu da nas podrže“, rekao je Isakov-Kovačević.

Lukajić je istakao da uprkos tome što predstojeći duel ima veliki značaj, treba da se obrati pažnja i na nastavak sezone.

„U drugom delu prvenstva svaka uta- kmica ima specifičnu težinu, svaka je bitna, svaka je kao finale. Delimo treću poziciju sa Vojvodinom (obe ekipe 17-7). Ispred nas je Metalac koji ima pobedu više, ali ima još mnogo mečeva do kraja šampionata. Pola ekipa se bori za vrh tabele, a pola za opstanak, što ima neku draž. I nama i Vojvodini su sve utakmice do kraja prvenstva bitne, tako da ćemo u ovaj duel ući sa velikom željom“, izjavio je bivši trener Partizana, Hemofarma, ali i Vojvodine.

Batak: Imamo bezbroj motiva, pozivam navijače da nam pomognu da pobedimo

Preuzmite android aplikaciju.