Да ли сте знали да ћете свежину торте сачувати ако ставите парче хлеба на њу? А да ће вам парадајз, црни и бели лук дуже трајати ако их чувате на собној температури уместо у фрижидеру? Ево неколико трикова који ће вам помоћи да сачувате свежину намирница.
Искусни у кухињи знају и да банане не треба држати заједно, већ их треба раздвојити, јер им се тако продужава живот за недељу дана. Јагоде могу опстати и до недељу дана у фрижидеру ако их чувате на прави начин. Одмах баците гњецаве, јер влага лако прелази на друге јагоде. Перите само онолико колико желите да поједете, јер вода убрзава процес труљења.
Вода је непријатељ и салате. Зато, кад оперете све састојке, обавезно их добро посушите, како се салата не би разводнила. То није тако једноставно са зеленом салатом, али зато у чинију ставите убрус који ће упити сувишну влагу.
Знаћете да су јаја свежа када потону пошто их ставите у чинију са хладном водом. Ако плутају, најсигурније је да их баците.
Преузмите андроид апликацију.