Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Да ли су жене које имају мишљење о свему одбојне мушкарцима?

Жене сматрају да је важно да свом партнеру покажу да су паметне, међутим, истраживања тврде да мушкарце, заправо, такве жене одбијају. Ово се односи на оне које имају мишљење о свему, од књижевности, преко политике, моде, музике…
Фото: Pexels/Jopwell

Наиме, како се испоставило, мушкарце изражена интелигенција уопште не привлачи. Разлог је тај што је њима много једноставније да изађу на крај са оним женама које поседују просечне способности.

Зашто је то тако?

Одговор је врло једноставан. Мушкарци, када жена покаже да може да буде јача од њих, осете да су им его и мушкост угрожени.

Ово је потврдило и најновије британско истраживање које је открило да мушкарци не воле када жене паметују, док жене, с друге стране, обожавају када мушкарци филозофирају.

Истраживање је спроведено на узорку од 350 мушкараца, од којих је 60 посто изјавило да ће, девојке које о свакој теми имају своје мишљење и истичу га, најрадије да заобиђу.

Паметовање, како су анкетирани мушкарци изјавили, жене чини мање привлачнима и утиче на романтику. Са друге стране, од анкетираних 350 жена, чак 65 посто њих је изјавило да им се више допадају образовани и информисани мушкарци који воле да причају о свему и да би радије биле са њима.

Lekari otkrili: Idealno vreme za odlazak na spavanje zimi

Преузмите андроид апликацију.