Почетна > Бизнис
Бизнис

Турска због непоштовања приватности података корисника казнила ТикТок

Турске власти казниле су компанију ТикТок са 93.000 долара због недовољних мера заштита корисника од незаконите обраде њихових података, саопштио је данас турски Одбор за заштиту личних података.
Фото: Pixabay/antonbe

Казна долази у време растуће међународне забринутости због тога ко има приступ апликацији за размену кратких видео снимака и њеним корисничким подацима, преноси Ројтерс.

Одбор за заштиту података Турске је такође саопштио да би ТикТок требало да преведе своје услове коришћења на турски и да ажурира своје текстове политике приватности и колачића у складу са прописима у тој земљи.

ТикТок је саопштио да истражује казну турског регулатора, додајући да су и даље посвећени пружању безбедне и заштићене платформе за кориснике.

“Наша бескомпромисна посвећеност је да свим корисницима пружимо душевни мир који заслужују тако што ћемо обезбедити сигурност и заштиту њихових личних података, јер нам је њихово поверење важно“, рекао је портпарол ТикТока.

Државне институције у Канади и неким земљама Европе, као и неке институције ЕУ забраниле су коришћење ТикТока својим запосленима, САД расправљају о закону који би председнику Џозефу Бајдену дао овлашћење да у потпуности забрани ТикТок.

Турска је на деветом месту по броју корисника ТикТок-а у свету, са око 30 милиона налога на тој платформи, преноси Ројтерс.

Porastao promet motornim vozilima u poslednjem kvartalu 2022.

Преузмите андроид апликацију.