Početna > Novi Sad

Novi Sad Fudbal

Batakov savršeni debi na klupi Vojvodine, četiri gola u mreži Radničkog

Fudbaleri Vojvodine pobedili su u gostima ekipu niškog Radničkog rezultatom 4:1 u 24. kolu Mocart Bet Super lige Srbije.
Foto: FK Vojvodina

Strelci za Vojvodinu bili su Malbašić u devetom iz penala, Zukić u 18. i 58. i Uroš Nikolić u 64. minutu.

Već u šestom minutu nakon kornera, Vojvodina je imala priliku preko Traorea, a u istoj akciji Savić je vukao Vitasa, a iz VAR sobe stigao je signal za sudiju Srđana Jovanovića da pregleda situaciju.

Glavni arbitgar je procenio da je igrač Radničkog nedozvoljenim potezom oborio štopera Vojvodine i pokazao na belu tačku, a odgovornost je preuzeo Malbašić koji je šutirao po sredini za 0:1.

Radnički je mogao da izjednači već u 14. minutu, Vitasov pokušaj dodavanja presekao je Mićin, izašao sam na Carevića, ali je golman Voše nogama intervenisao i sačuvao mrežu.

Četiri minuta kasnije, Vojvodina je postigla i drugi pogodak. Čumić je centrirao sa desnog boka, Nemanja Nikolić nije uspeo najbolje da zahvati loptu, na drugoj stativi je sačekao Zukić i udarcem pod prečku pogodio za 0:2.

Nakon drugog Vošinog gola, tempo je malo opao, domaći su pokušali da se vrate u meč, trener Nenad Lalatović je već u 33. minutu napravio dvostruku izmenu kako bi promenio ritam svoje ekipe. Radnički je prvi put ozbiljnije pripretio od one Mićinove šanse u 37. minutu kada je Belakovićev udarac iskosa sa desne strane odbranio Carević, a potom i minut kasnije njegov pokušaj glavom izblokirao Traore.

U 42. minutu Vojvodina je izvela brzu kontru, Čumić je dugo vukao loptu, proigrao Nikolića koji mu je vratio povratnu, ali je njegov udarac zaustavio Stevanović.

Tek što je počelo drugo poluvreme, u 47. minutu, Čumić je imao veliku priliku da postigne pogodak za 0:3. Čumić je izbegao ofsajd i pobegao odbrani Radničkog, prvi udarac mu je nogom odbranio Stevanović, a potom je naleteo i na odbijenu, ali je ovaj put Stojanović intervenisao ispred gol linije.

Vojvodina je u 58. minutu zasluženo došla do trećeg gola. Uroš Nikolić je proigrao Simića na ivici šesnaesterca, ovaj nesebično prosledio loptu do Zukića koji postiže svoj drugi pogodak na meču za 0:3.

Samo šest minuta kasnije, Voša je stigla do četvrtog gola preko Uroša Nikolića. Simić je posle kontre ušao u sredinu sa levog boka, njegov udarac je izblokiran, ali je lopta došla pravo do Nikolića, koji je zalomio svog čuvara i pogodio dalji ugao za 0:4.

Voša je lako mogla da dođe i do petog gola, 10 minuta pre kraja Malbašić je nesebično proigrao Čumića koji je zamalo zakasnio da pogodi prazan ugao.

Radnički je uspeo da postigne počasni gol u 82. minutu. Petrov je šutirao iskosa sa desne strane, Carević je odbranio, ali je na odbijenu naleteo Belaković za 1:4. Isti igrač je mogao da postigne i drugi pogodak u 87. minutu, ali je odbrana Vojvodine uspešno blokirala njegov udarac sa 10 metara.

Voša je do kraja sačuvala prednost i zauzela petu poziciju na tabeli sa 42 boda, a u narednom kolu u nedelju od 18 časova gostuje ekipi Voždovca.

Novi trener Vojvodine Radoslav Batak: Vojvodina svake godine mora da igra u Evropi

Preuzmite android aplikaciju.