Почетна > Бизнис
Бизнис

Нова правила за улазак у Италију

Услед погоршења епидемиолошке ситуације у земљи и европи, Италија је донела нове мере на границама за странце.
Фото: Unsplash/jonathanbean

Србија је сада премештена на листу земаља средњег ризика, па за уласке у Италију из Србије важе нова правила.

Ко улази у Италију након боравка у Србији или је прошао кроз Србију у претходних 14 дана мора да попуни дигитални формулар за праћење путника („Passenger Locator Form„), да покаже негативан пср тест или антигенски тест који је урађен највише 72 сата пре уласка у Италију и да се подвргне самоизолацији и здравственом надзору у трајању од 5 дана.

По завршетку самоизолације обавезно је урадити нови ПСР или антигенски тест, наведено је на сајту италијанске амбасаде у Београду.

За потребе уласка на територију Италије, деца млађа од шест година изузета су од обавезе ПСР теста или антигенског теста.

Постоје одређени изузеци од ових правила. Самоизолацију могу да избегну они који улазе у земљу због пословних разлога под посебним безбедносним протоколима, који улазе због неодложних разлога уз претходно одобрење Министарства здравља или они који су држављани или становници држава чланица Европске уније и других држава наведених на листама А, Б, Ц и Д који у Италију улазе због потврђених пословних разлога.

 

Преузмите андроид апликацију.