Током првих пола сата топљења, морате их стално мешати стружући дно лонца. Златно-браон боју добијају од млека које се мора додати на почетку топљења, отприлике пола децилитра на пет килограма.
Чварци се праве од свеже сланине без коре, што је веома јефтино у месари. На пример, десет килограма сланине ће дати око килограм чварака и 8 килограма масти. Исеците их на коцке једнаке величине, од 2 до 3 центиметра.
Све ставите у дубоку посуду и додајте мало воде, отприлике једну шољу на неколико килограма.
Температура не би требало да буде превисока. Током првих пола сата топљења, морате их стално мешати стружући дно лонца. Златно-браон боју добијају из млека које се мора додати на почетку топљења, отприлике пола децилитра на пет килограма.
Готови су када видите да су попримили нежну браон боју и да је масноћа сјајна. Само их треба зауставити.
Преузмите андроид апликацију.