Početna > Srbija
Srbija

Ambasada SAD: Pretnje sa protesta neće kočiti napredak Srbije ka Evropske Unije

Američka ambasada u Beogradu izrazila je danas uverenje da govor mržnje i pretnje nasiljem, koji su se u sredu čuli na protestu ispred Predsedništva Srbije, neće kočiti napredak Srbije ka evropskoj budućnosti.
Foto: WikimediaCommons/Boris Maric
„Svi smo složni oko činjenice da govoru mržnje i pretnjama nasiljem nije mesto u demokratskom društvu. Tako nešto ne može i neće kočiti napredak Srbije ka njenoj evropskoj budućnosti“, napisala je američka ambasada na Tviteru.

U istoj poruci ističe se da je „nepokolebljiva vera u demokratiju zajednička za Srbiju, SAD i EU“.

Ranije danas, šef Delegacije EU u Srbiji Emanuele Žiofre osudio je pretnje i govor mržnje sa protesta desničarskih grupa 15. februara ispred Predsedništva Srbije.

„Dok su sloboda izražavanja i okupljanja stubovi demokratskog društva, EU odlučno osuđuje svaku pretnju nasiljem, uključujući pretnje smrću, i jezik mržnje koji su se videli tokom demonstracija u sredu u Beogradu“, napisao je Žiofre na svom tviter nalogu.

On je ponovio da EU potvrđuje svoju punu posvećenost evropskom putu Srbije.

Tokom protesnog skupa, koji su u sredu kod zgrade Predsedništva Srbije organizovale desničarske organizacije, nezadovoljne francusko-nemačkim planom za Kosovo i Metohiju, upućeno je niz uvreda i pretnji na račun predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Uhapšene ribokradice: Strujom ubijali, pa krali ribu (FOTO)

 

Preuzmite android aplikaciju.