Пилетина у кари сосу одлично иде уз пиринач.
Састојци:
- 500 грама пилећег белог меса
- 2 зелене паприке
- 1 црвена паприка
- 200 милилитра павлаке за кување
- 1 пуна кашичица карија
- 2 кашике маслиновог уља
- со
- бибер
- вегета
Припрема:
Пилетину исећи на коцкице, а паприку на штапиће. Динстајте месо без уља, док не упије сву течност. Додајте маслиново уље и пропржите пилетину, па додајте паприке. Све заједно динстајте око пет минута. Сипати павлаку за кување и све добро измешати. Затим додајте кари, со, бибер и суво биље. Динстати још 10 минута да се сос згусне. Послужите са пиринчем.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.