Почетна > Нови Сад

Кошарка Нови Сад

Војводина поражена од Меге на старту КРК: Новосађани пали у завршници

Кошаркаши Војводине нису успели да направе изненађење на Купу Радивоја Кораћа и поразом од Меге 75:62 елиминисани су са турнира.
Фото: КСС

Новосађани су одржавали прикључак до пред крај треће деонице, али рана повреда Пешаковића оставила је Исаков-Ковачевића са нешто слабијом бековском ротацијом, што је довело до пада у финишу.

Војводина је сјајно ушла у меч, серијом од 13-2 Новосађани су шокирали екипу Меге. Најзаслужнији за овакав старт био је Душан Беслаћ који је везао 3 тројке. Међутим Мега је узвратила серијом од 13-3 за прикључак, а потом и вођство у четвртини која је завршена 19:18 за Београђане.

Како су затворили прву, тако су отворили и другу деоницу изабраници Марка Бараћа, овог пута серијом од 12-2 су отишли на двоцифрену предност, док је Војводину на другој страни у животу одржавао расположени Шајин. Мега је у рекету задавала највеће „главобоље“ екипи Исаков-Ковачевића, а понајвише Бранковић који је у неколико наврата поентирао уз фаул. На крају првих 20 минута игре, резултат је био 44:38 у корист Меге.

Воша је енергетски добро започела и друго полувреме, али неколико промашаја их је делило од новог преокрета. Мега је издржала налет Новосађана, а затим и увела меч у свој ритам, те су у последњу четвртину отишли са +11.

Војводина је била без поена у првих 5 минута последње деонице и тиме су Новосађани омогућили Меги да коначно преломи овај меч у своју корист и забележи победу.

Nikola Kalinić među kandidatima za najboljeg odbrambenog igrača Evrolige

Преузмите андроид апликацију.