Почетна > Нови Сад

Културна сцена Нови Сад

Представа „Цело тело ту ме боли“ поново пред новосадском публиком

Након одличног пријема код новосадскe публике, у плану је друго извођење представе „Цело тело ту ме боли“, које ће се десити 25. фебруара 2023, у Позоришту младих, са почетком у 19 часова.
Фото: Театар на брду

Представу је режирао и текст јој написао Никола Пејаковић Коља, а ликове тумаче Светлана Цеца Бојковић, Радован Вујовић и Андријана Оливерић. Представа се одржава у оквиру пројекта Гостовања Татра на брду у Новом Саду.

Комедија ’’Цело тело ту ме боли’’ поиграва се са актуелним, савременим болестима друштва, комбинујући их са свевременским проблемима који прате однос доминантне мајке и сина јединца; однос који се креће од жестоких сукоба до крајње присних односа у којима доминира мајчина малограђанштина и синовљева размаженост.

Мајка одлучује да тајно, без синовљевог знања, напише огласе и полепи их по Кошутњаку и Бановом брду како њезин син даје часове из математике, не би ли га покренула и тргнула из апатије и крајње депресије у коју је упао. Њих двоје живе у великој кући на Бановом брду. Њихов отац и супруг, Живан, давно је умро, а њих двоје су остали да живе један млитав и досадан живот, у заједници која ни по чему није природна.
Син ништа не ради, само дува траву и гледа ТВ, тонући у крајњу незаинтересованост за живот и свет напољу. У ту кућу, једно јутро, улази млада жена, којој требају инструкције из математике. Она покреће читав низ ситуација које, на крају, уз обиље комичних обрта, драматично утичу на њихове животе. После тог јутра, у њиховим животима ништа неће бити исто.

Комад је настао по мотивима Лекције, Ежена Јонеска, и прича једну апсурдну причу о нашем времену које се, по много чему, може назвати – време апсурда.

Иако се чини као готово дневно-политички актуелна, ова прича захвата проблеме који су стари колико и људски род. Друштво тоне у грех и простаклук, без обзира што се одређени делови друштва, назиглед, снажно опиру томе. Публика ће препознати догађаје и карактере из своје околине, смејаће се и подсмевати онима на сцени, али ће моћи и да осети себе као део тог проблема. Овај комад не аболира никога, сви су криви, нема невиних.

Остаје нам само да се томе смејемо.

Улазнице за овај догађај се могу набавити “он лине“ путем сајта и кроз продајну мрежу Gigstix-а.

Koncert Željka Samardžića večeras na SPENS-u

 

Преузмите андроид апликацију.