Припрема воћне салате једноставнија је уз овај трик
Воћне салате и колачи који садрже брескву много су укуснији ако ту омиљену летњу воћку прво ољуштимо. То може бити мало тежи посао јер је кожа брескве танка и често тесно залепљена за меснати део.
Ипак, постоји решење.
Један лонац напуните водом и ставите на ватру.
Направите два ситна зареза у облику слова X на доњем делу брескве.
Када вода прокључа, убаците брескве и смањите ватру. Оставите их у лонцу око пола минута – бресква која је зрела и спремна за јело треба да останеу кипућој води око 45 секунди до минута, а ако су још мало зелене (не сасвим зреле), мораћете да их кувате још неколико секунди.
За то време напуните једну чинију водом и ледом.
Када се брескве потпуно охладе, почните лагано да их љуштите ножем или прстима. Немојте прескочити овај корак јер је брескве потребно нагло охладити како би се зауставио процес кувања.
И спремне су за јело или припрему десерта, преноси „tastesbetterfromscratch.com.“
Преузмите андроид апликацију.