Обичан качамак скуван са водом, без сира или кајмака, има врло мало калорија.
Порција од 100 г садржи тек око 85 калорија. Притом, калорије у овом оброку углавном потичу од угљених хидрата.
Овај хранљив оброк главна је „звезда“ ове дијете, којом за четири дана можете изгубити два до три килограма. Наиме, комплексни угљени хидрати у качамаку нас, с једне стране, дуго држе ситим, а с друге стимулишу добро варење.
Природне материје из качамака се лако варе и не утичу на повећање телесне тежине, а качамак можете и помешати са поврћем, или прелити јогуртом којима има мали проценат млечне масти.
Први дан
400 г паленте, 1 краставац, 1 парадајз, 1 јабука, 2 литра воде.
Други дан
Поновите мени од првог дана.
Трећи дан
400 г паленте, салата од 300 г зелене салате, 200 г свежег купуса, 2 шаргарепе, мало лимуновог сока и 1 кашичице маслиновог уља, 2 литра воде, 3 шоље зеленог чаја без шећера.
Четврти дан
Поновите мени од трећег дана.
Да би вам качамак био савезник у мршављењу, треба да водите рачуна да га кувате без млека, шећера или путера.
Састојци:
50 г кукурузног брашна, 200 мл воде, пола кашичице маслиновог уља.
Припрема:
Воду сипајте у шерпу и мало посолите. Оставите да прокључа, па додајте брашно. Кувајте на ниској температури 15-20 минута. Кад се скува, додајте маслиново уље и промешајте.
Док сте на качамак дијети веома је важно и да пијете довољну количину воде.
Преузмите андроид апликацију.