Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Једна промена у прању је неопходна за здраву косу пуну волумена

Шта ако вам кажемо да једноставно мењање рутине ваше косе у свакодневном прању може бити кључ између беживотних праменова и волумена?
Фото: Pixabay/ChristianeBrand

Додуше, звучи мало необично, али техника обрнутог прања косе је испробана и ефикасна! Прикладно названо, обрнуто прање косе је једноставно техника употребе регенератора, а затим шампонирања.

То је обрнуто од онога што сте навикли да радите под тушем, и у почетку може изгледати мало чудно, али долази са свим врстама потенцијалних предности.

Ако прво кондиционирате косу, претпоставља се да ће ваши праменови лакше апсорбовати хранљиве и хидратантне састојке. Шампонирање након тога такође помаже да се уклони део тежине регенератора који потенцијално може отежати праменове или учинити вашу косу и власиште масним.

Све наведено може помоћи да ваша коса изгледа сјајније, мекше и обимније. Обрнуто прање косе је лако колико можете замислити. Навлажите косу, а затим нанесите балзам.

Наставите са шампоном, пазећи да га користите од власишта до врхова, а затим добро исперите.

Техника реверзног прања косе је идеална за оне са танком косом и масном косом и власиштем. То је зато што уклања део тежине и влаге са регенератора пре него што почнете са стилизовањем.

Обрнуто прање не користи баш онима са сувом косом, грубом косом или коврџавом косом где је корак кондиционирања користан за додавање додатне влаге.

Da li znate zašto se ne treba tuširati ujutru?

Преузмите андроид апликацију.

Ознаке