Почетна > Србија
Србија

Почиње оснивање фирме Телекома у С. Македонији

Генерални директор компаније „Телеком Србија“ Владимир Лучић изјавио је ексклузивно за Танјуг да је данас у Северној Македонији почело оснивање фирме „Телекома“ у Северној Македонији, која ће се звати Мтел.
Фото: PrtSc/YouTube/Al Jazeera Balkans

Лучић је истакао да ће са радом почети за месец дана најпре понудом услуга сателитске телевизије, а до краја године, како каже, биће пуштене услуге мобилне телефоније и оптичког интернета.

„За нас су веома важне одлуке које су данас донете на економском форуму у Скопљу, јер смо компанија која жели да буде лидер у региону. Имали смо у плану ширење на тржишта Северне Македоније и Албаније, планови постоје још од пре три године. Пробали смо да уђемо на албанско тржиште куповином албанског Телекома, али смо на крају били заустављени“, рекао је Лучић за Танјуг.

Међутим, наглашава, да данас долази ново време и да се отварају границе економског развоја.

„Разлог због кога сам ја данас у Скопљу јесте да је кренуло оснивање фирме Телекома Србија у Северној Македонији и зваће се Мтел, као што се зову наше фирме у Црној Гори и БиХ“, истакао је Лучић.

Он је навео да регионалне иницијативе додатну бришу границе за привреду и додао да је то битно за Телеком који жели да буде присутан у свим земљама региона.