Почетна > Свет
Свет

Председник Украјине: Русија покушава да развуче рат, ситуација тешка

Председник Украјине Володимир Зеленски изјавио је вечерас да Русија покушава да продужи рат, а да Украјина треба да убрза дешавања и снабдевање оружјем.
Фото: Танјуг/AP/Efrem Lukatsky

„Данас је одржан још један састанак државног војног врха. Главни фокус је, наравно, ситуација на фронту. Пре свега, у Доњецкој области и у јужним правцима. Ситуација је веома тешка. Бахмутски, Вугледарски и други правци у Доњецкој области су под сталним руским јуришима. Постоје стални покушаји пробијања наше одбране. Упркос бројним губицима у људству, непријатељ одржава висок интензитет напада“, рекао је Зеленски, пренео је украјински портал Прм.уа.

Он је напоменуо да је веома важно одржати „динамику одбрамбене подршке“ украјинских партнера, а да је брзина снабдевања оружјем „била и биће један од кључних фактора у рату“.

„Русија се нада да ће продужити рат, исцрпети наше снаге. Зато морамо да учинимо време нашим оружјем. Морамо да убрзамо догађаје, да убрзамо снабдевање оружјем. Ове недеље смо имали добре резултате са Сједињеним Државама, Немачком, Пољском, Канадом, Белгијом, Норвешком, Италијом… Морамо да учинимо следећу недељу подједнако успешном за нашу одбрану“, истакао је Зеленски.

Зеленски: Учешће Русије на ОИ би значило да је терор прихватљив на неки начин

Преузмите андроид апликацију.