Једноставан рецепт за потаж од броколија. Можете га јести и као оброк и као међуоброк.
Састојци:
- 300 грама броколија
- 1 већа шаргарепа
- 2 мања кромпира
- 1/2 шоље павлака за кување
- прстохват бибера и соли по потреби
- црни и бели лук, по жељи
- 10 грама сецканих бадема, индијског ораха или лешника
Припрема:
Ољуштити и исецкати кромпир и шаргарепу. Ставити их у кључалу воду, и кувати док не постану средње мекани. Опрати броколи, исецкати на мање делове, па додати кромпиру и шаргарепи и наставити кување све док поврће не постане мекано. Процедити поврће и ставити га у блендер. Додати со и бибер по жељи, а можете додати и бели или црни свежи лук ако желите, а затим све добро измиксати. Измиксано поврће вратити у шерпу и додати павлаку за кување и мешати пар минута, док се не сједини и згусне. Након тога сипати у посуде и посути сецканим бадемима (индијски орах или лешник) или першуном.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.