Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Крушке у вину

Савршен десерт који треба пробати.
Фото: Pixabay/RitaE
Састојци:
  • 500 милилитара црног вина
  • 2 штапића цимета
  • 4 крушке
  • 4 каранфилића
  • 2 звездице аниса
  • 1 ванилин шећер
  • 100 грама шећера
  • 200 милилитара слатке павлаке
Припрема:

У вино додајте шећер, цимет, каранфилић, анис, ванилин шећер и загрејте до кључања. Крушке ољуштите, водећи рачуна да задрже облик и петељку. Ставите их у вино и кувајте 15 до 30 минута. Током кувања окрените крушке да поприме уједначену боју. Скуване крушке оставити да се охладе у вину. Умутите слатку павлаку и послужите са крушкама.

Пријатно!

Zašto se kaže „Kao da je pao sa kruške“? Nećete verovati kakvo značenje se vezuje za ovu voćku

 

Преузмите андроид апликацију.