Почетна > Бизнис
Бизнис

Путин: Дешавања у Украјини иду према плану, економска ситуација Русије стабилна

Руски председник Владимир Путин оценио је данас да се “специјална војна операција у Украјини“ одвија према плану Министарства одбране Русије.
Фото: Путин/Alexei Babushkin, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

“Динамика операције је позитивна. Надам се да ће нам се наши борци пружити још разлога за задовољство својим резултатима на бојном пољу“, рекао је Путин, преноси ТАСС.

Раније данас руско министарство одбране саопштило је да су руске трупе јуче извеле ракетни напад на украјински војни систем команде и контроле и повезане енергетске објекте, а како су истакли у министарству, погођени су сви циљани објекти.

Руско Министарство одбране је 13. јануара објавило да су руске снаге претходног дана презуеле контролу над градом Соледар, који се налази у близини Бахмута, важног саобраћајног чворишта преко кога се снабдевају украјинске трупе у Донбасу.

Путин је економску ситуацију у Русији оценио као стабилну.

“Ситуација је боља не само од онога што су предвиђали наши противници, већ и ми“, рекао је Путин и додао да “ситуација није само стабилна, већ сасвим задовољавајућа“.

Руски председник је навео да је незапосленост један од главних макроекономских показатеља Русије, на историјском минимуму.

“Инфлација је нижа од очекиване и има, што је најважније, опадајући тренд. Верујем да ће до краја првог квартала ове године пасти са садашњих 11,9 одсто, на можда пет“, рекао је Путин.

Он је рекао да су индустријска производња, пољопривреда и грађевинарство у земљи такође у порасту, преноси ТАСС.

Britanija: Štrajkovi će se intezivirati, nastavnici se spremaju da obustave rad

 

Преузмите андроид апликацију.