Чоколадни ролат је одлично решење за радне дане када вам се једе нешто слатко, а немате много времена за припрему.
Састојци:
- 6 јаја
- 6 кашика шећера
- 6 кашика брашна
- 200 милилитара слатке павлаке
- 200 грама беле чоколаде
- 1 кашичица нес кафе
- 100 грама путера
- 50 грама шећера у праху
- 150 грама црне чоколаде
- 4 кашике уља
Припрема:
Умутити чврст снег од беланаца. Посебно умутити жуманца са шећером. Полако додајте брашно, па пажљиво умешајте умућен снег од беланаца, миксајући полако руком. Плех обложити папиром за печење. Смесу сипајте у плех и пеците кору на умереној температури. Још врућу кору ставити на влажну крпу и уролати. Слатку павлаку сипајте у шерпу, ставите на шпорет и скините са шпорета пре него што проври. Одмах додајте кашичицу нес кафе и белу чоколаду, мешајте док се чоколада не отопи. Оставите да се охлади. Посебно умутити путер и шећер у праху, па сјединити са филом од слатке павлаке. Мутите неколико минута док се фил не стврдне. Кору одмотати, премазати умућеним филом и умотати. Ролат премажите чоколадном глазуром коју ћете припремити тако што ћете чоколаду са уљем отопити на пари, када се охлади премазати ролат.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.