После празника и тешке хране време је да опоравите организам. Направите изузетно здраву и окрепљујућу чорбу од 3 врсте лука.Ова преукусна чорба помоћи ће вам да се очистите од токсина, као и да ојачате имунититет. Припрема је једноставна и не захтева пуно времена, а чорба је још укуснија ако је послужите са крутонима.
Састојци:
- 2 средња кромпира
- 1 црни лук
- 1 велики празилук
- 2 главице белог лука
- 7 шоља пилећег бујона
- 1/2 кашичице сувих листова тимијана
- 1/2 шоље павлаке уа кување
- 1/2 шоље маслиновог уља
- 1 веза першуна
- 6 кришки хлеба
Припрема:
Исецкајте црни и бели лук, као и празилук. У шерпу сипајте маслиново уље, па додајте црни лук и празилук, као и сушени тимијан. Динстајте док не порумени, па додајте бели лук. Смањите темепературу и динстајте неких 15 минута. Затим додајте исечени кромпир и пилећи бујон (помешајте коцку супе са врелом водом). Посолите и побиберите, промешајте, па поклопите и кувајте неких пола сата. Онда сипајте павлаку за кување и добро промешајте. Оставите још 5 минута на шпорету, па све састојке добро изблендирајте. У тигању пропржите хлеб исецкан на коцкице. Послужите супу са крутонима и сецканим першуном.
Пријатно!
Kako čuvati luk da se ne pokvari i da traje i do šest meseci?
Преузмите андроид апликацију.