Истина је да састав супа из кесице није добар по људско здравље, пре свега зато што у овим супама има доста соли, затим резанаца од белог брашна, у преводу, доста угљених хидрата, а посебан проблем представљају озлоглашене трансмасти односно хидрогенизоване биљне масти и појачивачи укуса.
Истраживањима је потврђено да жене које конзумирају веће количине вештачке супе имају и већи ризик од метаболичког синдрома у односу на жене које их једу ређе.
За то је највише крив висок садржај трансмасти, док висока концентрација шећера и соли, оштећује ћелије и поспешује запаљенске процесе у организму.
Ови лоши ефекти установљени су код жена које су супу из кесице јеле два пута недељно.
За разлику од овог, честог конзумирања, умерено конзумирање није опасно па се ове супе чак препоручују особама са прехладом, повишеном телесном температуром, дијарејом и повраћањем пошто представљају добре изворе течности којима се надокнађују изгубљени електролити.
Преузмите андроид апликацију.