Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Кестен пире

Често идемо у посластичарницу по кестен пире, тражимо најбољи и ко га најбоље спрема, а понекад једноставно потражите рецепт и покушате да га направите. Домаће верзије кестен пиреа су убедљиво најбоље, а кључ целе приче је да га овако можемо јести у неограниченим количинама! Основни рецепт је неочекивано једноставан и нема разлога да га не испробате. Додајте мало шлага и уживајте у неодољивом десерту.
Фото: Pixabay/deluxtrade
Састојци:
  • 350 грама кестена (печених и ољуштених)
  • 1 и по шоља воде

  • 100 грама шећера

  • екстракт ваниле или семенке ваниле

Припрема:

Пеците кестене у рерни загрејаној на 200 степени око 20 минута. Огулите их и ставите у шерпу са водом, шећером и ванилијом. Кувајте, мешајући, око 25 минута. Све измиксајте у блендеру и чувајте у тегли у фрижидеру. Или једите одмах, али немојте јести све. Сервирајте са шлагом.

Пријатно!

Recept dana: Sneško Belić od barenih jaja

Преузмите андроид апликацију.