Од теста припремљеног према овом рецепту можете правити слане или слатке кифлице, као и различита пецива и хлебове. Количине у рецепту су веће, па део теста можете чувати у фрижидеру или замрзивачу, међутим, ако желите одмах да га искористите смањите мало количину брашна.
Састојци:
- 10 до 12 шоља брашна (шоља од 200 милилитара)
- 4 шоља топле воде
- 6 кашичица шећера
- 4 кашичице сувог квасца
- 1 шоља уља
- 2 мале кашичице соли
Припрема:
Помешајте воду, шећер и квасац па оставите два до три минута. Потом додајте уље, со и брашно. Замесите тесто, мора бити влажно, али не и лепљиво. Оставитеда одмара 10ак минута па га премесите. Поновите исти поступак 4 до 5 пута. Када фрмирате облик који желите пеците на 200 степени 20 до 30 минута, зависно од дебљине теста. Од овог теста можете припремати различите врсте пецива. Пресеците га 3 дела и испеците француске дугачке векне. Ако убаците коцкице чоколаде, добићете чоколадни хлеб. Од њега можете правити и кифлице, празне или пуњене сланим или слатким филом. Пре печења их можете посути сусамом, кимом, маком…
Преузмите андроид апликацију.