Почетна > Свет
Свет

Молдавија привремено забрањује шест ТВ канала

Молдавија ће привремено забранити шест телевизијских канала у земљи због „нетачних информација“ о дешавањима у држави и рату у Украјини, саопштила је данас комисија која надгледа ванредно стање у земљи.
Фото: Pixabay/Alehandra13

Забрана емитовања ће започети 19. децембра и трајати током ванредног стања које је Молдавија прогласила после руске инвазије на Украјину, преноси Ројтерс.

„Молдавија мора да се заштити од пропаганде и лажи“, написао је на Телеграму потпредседник молдавске владе Андреј Спину.
Сви забрањени канали, од којих неки емитују на молдавском, а неки на руском језику, уско су повезани са политичарем и бизнисменом Иланом Шором, који је побегао из земље 2019. године након победе прозападне политичарке Маје Санду на председничким изборима.

Шор је власник три забрањена канала, два припадају његовим блиским сарадницима, а један показује симпатије према њему.

У овом тренутку, Илан Шор се налази у егзилу у Израелу и подржава демонстрације у Кишињеву који позивају на оставку Маје Санду.

Молдавија је осудила напад на Украјину, али њену позицију у односу на Русију додатно компликује отцепљени регион Придњестровље, у којем су присутне руске војне снаге.

Abazović: Nije realno da do Nove godine dobijemo novu vladu

Преузмите андроид апликацију.