Знамо сви која салата је краљица празничне трпезе. Наравно, руска салата. Као таква савршено се слаже уз свако јело , а може да се према потреби једе и сама, као што би неки рекли да се дегустира уз добар празнични филм или серију.
- 500 грама кромпира
- 500 грама шаргарепе
- 250 грама грашка
- 3-4 јаја
- 300 грама шунке
- 350 грама киселих краставчића
- 600 грама мајонеза, по потреби можете и више
Припрема:
Кромпир у љусци скувати у сланој води. Шаргарепу огулити и очистити, кувати такође у сланој води, засебно од кромпира. Одвојено скувати и грашак. Скувати и јаја, тако да буду тврђа, препорука кувања јаја у кључалој води је 12 минута. Када све скувате оставити да се охлади. Припремите једну већу посуду где желите да послужите вашу руску салату. Огулити кромпир и оставити за крај. Прво узети и исецкати шаргарепу на ситне коцкице, па потом све остало, исецкано одложити у посуду. Сипати сав мајонез у посуду и све добро измешати. На крају додати исецкан кромпир, и лагано промешати. Чувати у фрижидеру, поклопљено са фолијом.
Пријатно!
Nutricionista Ana Ivaškevič savetuje: Kako izgubiti težinu na popularnim mono dijetama
Преузмите андроид апликацију.