Почетна > Бизнис
Бизнис

Највеће интересовање за дочек Нове године на планинским центрима и у Београду

Успешна туристичка Нова година очекује се и у Београду и у осталим дестинацијама широм Србије, оценио је данас директор Јуте Александар Сеничић. Навео да су туристи највише заинтерсовани за планинске центре Копаник, Тару, Златибор, Златар и Дивчибаре. Док су неки новогодишњи аранжмани за источну Србију резервисани још пре годину и по дана.
године
Фото: WikimediaCommons/joxy 1993

„За Нови годину у Србији пријавио се велики број људи. Очекивања су да ће ова година бити и до самог краја рекордна по броју долазака страних туриста“, рекао је Сеничић.

Истакао је да су холетлијери широм земље задовољни, као и да су смештајни капацитети хотела попуњени до половине јануара.

Навео је да највећи број заинтересованих туриста долази из земаља окружења. Да је са друге стране велико интересовање посетилаца из Турске, Израела и западноевропских земаља. Очекујемо успешну туристичку Нову годину, додао је Сеничић.

Великом броју туриста, нагласио је Сеничић допринели су и садржајни програми који су угоститељи припремили за дочек и репризу Нове године, али и током јануара.

Када је реч о најтраженијим дестинацијама директор Јуте је казао да су новогодишњи аранжмани за источну Србију резервисани годину или годину и по дана унапред.

„За овај дочек Нове године још 2020. су потписани уговори са бугарским и румунским туристичким агенцијама, тако да очекујемо да ће највећи број смештајних капацитета бити заузет“, казао је он.

Er Srbija uvodi direktne letove do grčkih ostrva od aprila sledeće godine

 

Преузмите андроид апликацију.