Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Ускоро нова зелена оаза на 3,5 хектара у нашем граду

Имајући у виду да је ,,најмлађи“ парк у Новом Саду – Лимански парк подигнут пре више од четрдесет година, на радост свих Новосађана дугоочекивана нова парковска површина у нашем граду налазиће се између Новог насеља и Детелинаре.
Фото: Pexels/Brett Sayles

Град Нови Сад ће подизањем овог парка добити нову уређену парковску површину са десет улаза која ће се простирати на импозантних 3,5 хектара.

За уређење парка северно од Ранжирне станице у складу са урбанистичким плановима опредељена су средства из буџета града.

Поред игралишта за децу млађег и старијег узраста, које ће бити опремљено клацкалицама, фиксним гуменим играчкама, справама за развој моторике и равнотеже, планиран је и део са клупама и перголама који ће бити намењен за дружење и одмор.

Фото: Pexels/Anthony

Такође, у парку ће бити постављена и теретана са справама за вежбање, где ће неке справе моћи да користе и особе са инвалидитетом.

Планирано је да парк поседује и терен за боћање, као и две фонтане. Једна од фонтана ће се налазити у самом центру парка, док ће друга фонтана полукружног облика са водоскоцима око поплочаног платоа бити на једном од улаза у парк.

Фото: Градске инфо

Оно што је посебно битно истаћи је да ће се унутар парка налазити и посластичарница, просторије за смештај механизације, односно опреме ,,Градског зеленила“, тоалети, јавне чесме, а на свим објектима пројектом су предвиђени зелени кровови и фасаде са пузавицама.

У време када се мора пронаћи баланс између очувања зелених површина и изградње нових стамбених објеката и паркинг простора, што је неминовно имајући у виду пораст броја становника у нашем граду, ипак можемо да закључимо да градска власт као један од кључних приоритета у раду поставља управо заштиту животне средине.