Сезона слава је почела, а славску трпезу не можемо да замислимо без једног прилога купус салате.
Наћи ће се и на посним и на мрсним трпезама, иде одлично уз печење, али и посни пребранац.
Купус салата јесте класик на нашим трпезама, али једним триком, тј малим додатком биће боља него оне из ресторана.
Састојци:
-1 мања главица купуса
-со, уље, сирће (по укусу)
-шећер на врх кашичице
Припрема:
Купус исецкајте ситно, како иначе сечете, ставите у чинију, па додајте шећер. Промешајте и изгњечите рукама. Сипајте уље, а потом и сирће и на крају со. Добро промешајте и пресите у мање чиније.
Савет: Со на крају је кључан састојак сваке добре салате, и ту обично грешимо. По навици сипамо прво сипају со у салату, па сирће и уље, што доводи до тога да со падне на дно.
Преузмите андроид апликацију.