Početna > Svet
Svet

Rodžer Voters ponovo snimio pesmu Pink Flojda

Muzičar Rodžer Voters je snimio u novom aranžmanu pesmu „Comfortably Numb“ svog nekadašnjeg sastava Pink Flojd.
Foto: Tanjug/ Vladimir Sporčić

Voters je u opisu pesme na jutjubu naveo da je na novoj verziji „Comfortably Numb“ radio pre zatvaranja usled pandemije, kao uvodnu pesmu za turneju „This Is Not A Drill”. Turneja je umesto 2020. počela ove godine.

Poigravajući se nazivima pesma i stihova Flojda i sopstvenim, Vaters je napisao da je nova verzija predviđena kao „poziv na buđenje i most ka lepšoj budućnosti u kojoj će se više pričati sa strancima, bilo u “Baru“ (The Bar) ili “U prolasku na ulici“ (Passing In the Street) i sa manje krvoprolića u “Nekoj stranoj zemlji“ (In Some Foreign Land)“.

Basista Voters je napisao stihove, a gitarista Dejvid Gilmor muziku za, kako će se ispostaviti, jednu od najpoznatijih pesama Pink Flojda koja je objavljena na njihovom albumu „The Wall“ (1979).

Flojdovu „Comfortably Numb“ pevaju Voters i Gilmor, koji je snimio i dva upečatljiva gitarska sola, koja su dodatno doprinela na prepoznatljivosti pesme.

„Spustio sam je za čitav stepen u a mol, kako bi bila mračnija i aranžirao je bez sola, osim ođavnog dela gde je srceparajuće predivan vokalni solo naše nove sestre Šanej Džonson“, naveo je Voters.

Prošlo je 27 godina od parafiranja Dejtonskog sporazuma

Preuzmite android aplikaciju.