Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Сваког дана само позитивна страна града, данас поготово! (уторак, 22. новембар)

Овог кишног и хладног уторка је лако да будемо негативни. Имамо добар изговор, хладно је и пада киша. Али немојте то дозволити себи, толико лепих ствари у животу, толико драгих пријатеља имате, здраву и веселу децу, породицу, толико дешавања у Новом Саду данас. Не дозволите да због мало кише будете мрзовољни, окрените се позитивној страни града.
Фото: Градске инфо

Данас нас у Новом Саду очекује много тога, једна од ствари коју не смете пропустити је изложба у КС Барка. Свечано отварање фото-изложбе “Позитивна страна града“ као и додела награда победницима фото-конкурса у 18:00 часова.

Од данас 22. новембра, па све до 28. новембра, Културна станица “Барка“ (Ченејска 54, Нови Сад), важиће за најпозитивније место у граду.

Фото: Промо

Промоција збирке поезије „Годови блискости“ Наташе Бундало Микић с почетком од 19:00 часова одржаће се у читаоници Градске библиотеке у Новом Саду. О књизи ће говорити Мирослав Алексић, књижевник а у музичком делу наступа дуо „Кап по кап“. Промоцију води Весна Живковић, уредница програма.

Да ли знате шта су метаморфозе? Метаморфозе су преображаји. Врста поезије која је била веома омиљена у Грка и Римљана. Чак је и велики александријски математичар, астроном и филозоф Ератостен написао једно дело у облику метаморфоза.

Ако вас још нешто занима о метаморфозама онда данас правац Позориште младих од 19:30 часова да погледате представу „Метаморфозе„.

И док се у Позоришту младих дешавају метаморфозе Српско народно позориште пушта балоне са ћуприје на Дрини. Питате се шта је то? То су две представе које можете погледати у СНП-у данас.

„На Дрини ћуприја“ од 19:30 на сцени Пера Добриновић и уренбесна трагикомедија „Балон“ на камерној сцени од 20:30.

Фото: Градске инфо

Данас можете присуствовати сасвим бесплатно промоцији експерименталне музике кроз наступ новонасталог састава „2К+“. Концерт ће бити одржан у Културној станици Свилара, у организацији Културног центра Војводине „Милош Црњански“.

Фото: Градске инфо

Данас као да је дан за изложбе и промоције. Тако да вас у Дистрикту очекује  изложба „Арт Body Арт“.

Изложбу карактерише представљање феномена тела кроз мултимедијалне уметничке форме, коју је  осмислила и организовала Галерија СУЛУВ, а моћи ћете да је видите у Дистрикту од 22. новембра до 6. децембра у склопу програма Друга? Европа. Отварање изложбе „Арт Body Арт“ планирано је за 19:00 часова.

Фото: PrtSc/muzejvojvodine.org.rs

Промоција монографије Бошка Шеве у Музеју Војводине ће се одржати у 12:00 сати, у Музеју Војводине.

Текст монографије потписују историчари уметности Владимир Митровић и Драгана Гарић, а дизајн Габриела Спасојевић.

И наравно поред свих изложби, промоција и позоришних представа, не забoравите да је данас у свим биоскопима у Новом Саду дан за филм по сниженој цени!

И још једна врло важна ствар! Добро је да знате да су од јуче, 21. новембра до завршетка радова привремено измењене трасе аутобуских линија број 9 и 9А.

Поједине улице остају без струје. ОВДЕ погледајте које.

Уживајте!

Zašto je Novi Sad idealno mesto za šoping?

Преузмите андроид апликацију.