Почетна > Спорт > Кошарка
Кошарка

Ивановић вечерас дебитује на клупи Звезде против Асвела

Кошаркаши Црвене звезде дочекаће вечерас екипу Асвела у мечу осмог кола Евролиге, а на клупи „црвено-белих“ дебитоваће нови тренер Душко Ивановић.
звезде
Фото: Танјуг/Владимир Спорчић

„Црвено-бели“ су на последњем месту на табели са једном победом и шест пораза. Асвел има учинак од три тријумфа и четири пораза.

„Момци од првог момента имају предиспозицију да раде, раде добро, чврсти су. Оно што сам видео за прва два тренинга, треба стрпљења и вере. Ако имамо та два аспекта против Асвела, биће добро. Нисам покушавао да мењам много, неки детаљи одбране и у нападу, али пре свега стрпљење и вере за ове момке. Истина је да нам недостаје времена, али то је што је, нема оправдања“, рекао је Ивановић уочи меча са Асвелом.

Он је истакао да верује да ће „црвено-бели“ имати велику подршку навијача.

„Асвел је екипа, која игра брзо, агресивно у транзицији, пуно игре један на један. Имају пуно играча, који могу да реше те ситуације један на један, имају одличне шутере за три поена, и то изванредно користе у својој игри. Верујем да ће навијачи да помогну, увек када сам био овде, или гледао утакмице на телевизији, они су увек били не само шести, већ и седми играч Црвене звезде. Али на крају, ови момци доле морају да дају кошеве и да бране, навијачи заиста могу да помогне – али они, играчи морају то да ураде“, истакао је Ивановић и додао да је тренутно најважнија утакмица са Асвелом.

Утакмица између Црвене звезде и Асвела биће одиграна од 19 сати у хали „Александар Николић“.

Aleksandar Đorđević novi selektor Kine

Преузмите андроид апликацију.