Почетна > Спорт > Фудбал
Фудбал

Војводина „евроголом“ Човића до победе против Паневежиса

Фудбалери Војводине савладали су екипу литванског Паневежиса 0:1 у гостима и тако тријумфом започели квалификације за Лигу конференција.
Фото: Бета/Бранислав Божић

На стадиону „Аукстаитијос“ први пут су се састале ове две екипе, а Новосађани су однели победу.

Војводина није била убедљива, сви статистички параметри на крају утакмице били су на страни ривала из Литваније, али најважнија ствар, голови, били су на страни новосадских црвено-белих.

Српски тим постигао је два, с тим да је један поништен због офсајда, а стрелац јединог регуларног гола Немања Човић проглашен је и играчем утакмице.

Подсећамо, правило гола у гостима више не важи у тамичењима која организује УЕФА, тако да ће фудбалери „Старе даме“ морати да буду опрезни у реваншу на „Карађорђу“.

Прво полувреме припало је у потпуности домаћим фудбалерима. Паневежис је имао боље, и бројније шансе, али нису успели да постигну гол. Никола Симић је поново, као и против Звезде, био сјајан на голу наше екипе.

Други део игре био је наставак првог, у сваком смислу те речи. Литванци су још више имали лопту у ногама, али нису то знали да искористе.

У 70. минуту шанса се указала искусном Немањи Човићу, који је искоса сјајно погодио под пречку и донео предност Војводини. Пет минута касније, мрежу Паневежиса затесао је и Зукић, али гол је поништен због офсајда.

У финишу су домаћи покушали да изједначе, међутим, одбрана Војводине одрадила је довољно добар посао да до тога не дође. Остало је 0:1.

Реванш на стадиону „Карађорђе“ у Новом Саду игра се 29. јула, за тачно седам дана.