Најсигурнији начин одмрзавања меса је да се полако одмрзава, брзо замрзавање и споро одмрзавање су најбољи начини да се избегне угрожавање квалитета меса.
Најидеалније би било планирати дан унапред и пребацити месо из замрзивача у фрижидер.
Великим комадима меса, као што су смрзнута ћуретина и свињска лопатица, може бити потребно неколико дана да се одмрзну у фрижидеру.
Ако се не сећате да планирате унапред, можете брзо да одмрзнете месо у посуди са хладном водом. За мала паковања меса, око пола килограма, потребно је око сат времена. За веће пакете може бити потребно и до два сата.
Саветује се да замрзнути одрезак, док је још у паковању, ставите у чинију и прелијте хладном водом. Затим га треба пржити на тигању по три минута са сваке стране, а затим у рерни 15 минута.
Смрзнуту пилетину можете припремити и без одмрзавања, али никако на роштиљу или у тигању, већ у неком сосу. Међутим, чувајте га дупло дуже него обично на нешто нижој температури, али не испод 175 степени.
За свињетину важи исто правило као и за пилетину.
Преузмите андроид апликацију.