Ко још може да одоли чоколади? Доносимо вам рецепт за фантастичну посластицу која се брзо припрема.
Састојци:
За бисквит
- пола литре јогурта
- 300 грама брашна
- 250 грама шећера
- 120 милилитра уља
- 25 грама какао
- 2 кашичице соде бикарбоне
- путер за премазивање плеха
За глазуру
- 150 грама путера
- 150 грама чоколаде за кување
- 120 грама шећера
- 120 милилитара млека
Припрема:
Јогурт, брашно, шећер, уље, какао и соду бикарбону мешајте миксером два до три минута. Смесу сипајте у плех премазан путером и пеците у рерни загрејаној на 200 степени око 20 минута. Затим направите глазуру. На шпорету отопите путер, скините га са тањира и умешајте чоколаду изломљену на коцкице и млеко. Мешајте док не добијете глатку смесу. Колач охладите и прелијте чоколадном глазуром. Колач послужите са шлагом, а по жељи можете га послужити и са бобичастим воћем.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.