Једноставна глазура од шећера у праху је основни рецепт који морате имати на свом репертоару.
Све је припремљено у једном лонцу, рецепт садржи само три састојка која вероватно већ имате у кухињи и све је готово за трен, а добро ће вам доћи и приликом припреме разних посластица. Осим тога, основни рецепт можете променити и прилагодити различитим ситуацијама и потребама.
Припрема:
Глазура од шећера у праху у свом основном облику има два састојка: шећер у праху и млеко. Шећер у праху је једина константа у свакој верзији рецепта, а млеко је ту да га разблажи и претвори у слатку павлаку.
Најчешћа замена за млеко је слатка павлака, али у недостатку и једног и другог можете користити обичну воду или чак течни јогурт.
Почните тако што ћете просијати шећер у праху да бисте уклонили све грудвице.
Ставите шећер у чинију и почните да додајете течност коју користите једну по супену кашику.
Течност постепено умешајте у шећер док не добијете глатку глазуру жељене густоће. За класичну глазуру од ваниле умешајте екстракт ваниле, али можете користити и разне друге ароме, попут бадема или лимуна.
Тачне количине ће зависити од тога колико вам је глазуре потребно, а ми смо за основни рецепт користили једну шољу, односно 130 грама шећера у праху.
Глазуру треба користити релативно брзо након припреме и не треба да стоји дуже од 20 до 30 минута. Добијеном глазуром премажите посластице које су још топле.
Преузмите андроид апликацију.