Početna > Sport > Košarka
Košarka

Košarkaši Crvene zvezde izgubili od Fenerbahčea u Istanbulu

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su večeras u Istanbulu od ekipe Fenerbahčea sa 93:79 (24:23, 18:18, 24:16, 27:22), u meču 7. kola Evrolige.
Foto: ABA liga/Đorđe Kostić

Najefikasniji u ekipi Crvene zvezde bio je Nemanja Nedović sa 17 poena, dok je Luka Vildoza dodao 13, a Ben Bentil 12.

U pobedničkom timu najbolji je bio Džonatan Motli sa 25 poena, dok je Melih Mahmutoglu dodao 20. Srpski košarkaš Marko Gudurić proveo je na terenu 26 minuta, a za to vreme imao je učinak od 17 poena, četiri skoka i tri asistencije.

Fenerbahče je prvi na tabeli Evrolige sa šest pobeda i jednim porazom. Crvena zvezda je u donjem delu tabele sa jednim trijumfom i šest poraza.

Zvezda je u Istanbulu nastupila sa samo 11 košarkasa, pošto u sastavu nisu bili Ognjen Dobrić, Luka Mitrović, Stefan Marković i Miroslav Raduljica.

Crvena zvezda će u narednom kolu, 17. novembra na svom terenu dočekati Asvel, dok će Fenerbahče dan kasnije dočekati Panatinaikos.

Fenerbahče je dobro otvorio meč i poveo 18:6 u šestom minutu. Košarkaši Crvene zvezde su u finišu prve četvrtine zaigrali angažovanije i smanjili prednost Fenerbahčea, a domaći tim je ovaj deo meča dobio 24:23.

„Crveno-beli“ su bolje ušli u drugu četvrtinu, a u 15. minutu gosti su poveli 34:29. Fenerbahče je uspeo da preokrene rezultat i da prvo poluvreme dobije rezultatom 42:41.

Zvezda je serijom 7:0 otvorila treću četvrtinu, a onda je usledila serija domaćeg tima od 8:2 za 50:50 u 25. minutu. Domaći košarkaši su potom preuzeli vođstvo, koje nisu ispuštali do kraja treće četvrtine.

Fenerbahče je u poslednji deo meča ušao s vođstvom od 63:57. Košarkaši turskog kluba su se razigrali u poslednjoj četvrtini, a u 37. minutu imali su prednost od čak 16 poena (87:71). „Crveno-beli“ su do kraja meča uspeli da ublaže poraz, a Fenerbahče je na kraju slavio 93:79.

Košarkaši Partizana protiv Olimpijakosa u Atini

Olimpijakos je tim koji je ove godine igrao Fajnal-for, napravili su neke promene u rosteru, izgledaju još bolje, a uigranost im je na vrhunskom nivou, rekao je trener košarkaša Partizana Željko Obradović uoči utakmice protiv grčkog tima u sedmom kolu Evrolige.

Crno-beli su u seriji od tri uzastopne pobede u elitnom takmičenju, a gostuju u Pireju večeras od 20 sati.

Trener Obradović na raspolaganju će imati samo devet igrača, s obzirom na to su povređeni Balša Koprivica i Dante Egzum, od ranije Alan Smailagić i Aleksa Avramović, a u selekciji Srbije su Uroš Trifunović i Danilo Anđušić.

Đoković u grupi sa Medvedovom, Rubljovom i Cicipasom

Preuzmite android aplikaciju.