Почетна > Бизнис
Бизнис

Лидл диже свест о потреби рециклаже

Лидл је најавио да ће од сутра у својим продавницама понудити спортску опрему направљену од рециклиране пластике.
Фото: Unsplash/belart84

У питању је, наиме, пластика прикупљена на плажама и морским обалним подручјима, чиме је помогнуто чишћење животне средине и смањена употреба ресурса у производњи.

Реч је, како се наводи у саопштењу, о несвакидашњој линији производа, коју чине шорцеви, мајице и патике за жене и мушкарце.

Линија је, додају, резултат тежње ове компаније да се, смањењем употребе пластике и повећаном употребом рециклираног материјала, на глобалном нивоу укључи у решавање озбиљног проблема који представља неодговорно одложен пластични отпад.

„Лидлова спортска одећа је у потпуности произведена од пластичног отпада, од чега део потиче од ПЕТ боца сакупљених из приобалних делова океана у Азији. Тако је, на пример 25% влакана горњег дела патике сачињено од рециклиране пластике из океана“, поручено је из компаније.

Ова еколошки освешћена понуда почиње 22. јула у свим Лидл продавницама у Србији и траје док трају залихе, закључују у саопштењу.

Подсетимо да је, у сличном духу, компанија Лидл Србија у јуну ове године избацила из употребе пластичне кесе за куповину у целој Србији.