Ову топлу салату од пиринча и поврћа лако можете претворити у оброк додавањем кашике грчког јогурта.
Састојци:
- 350 грама смеђег пиринча
- 1/2 главице броколија, исечена на цветове
- 1/2 главице карфиола, исечена на цветове
- 1/4 шоље (60 мл) маслиновог уља, плус додатно за прскање
- 1 лук, ситно исечен
- 1 чен белог лука, ситно исечен
- 1/2 кашичице семена црног сенфа
- по 1/2 везе нане, коријандер, першун (свеж)
- 1/2 везе младог лука, бели и светлозелени делови танко нарезани
- сок од 1/2 лимуна
- 100 грама густог грчког јогурта
Припрема:
Кувајте пиринач према упутствима на паковању или док не омекша. У шерпу са кипућом посољеном водом бланширајте броколи и карфиол 2 минута или док не омекшају. Оцедите и оставите на страну. Загрејте уље у великом тигању на средњој температури. Лук пропржите 3-4 минута док не омекша. Додајте бели лук и семенке сенфа и пеците још 1-2 минута док не замирише. Додајте карфиол и броколи, појачајте температуру на средњу и пеците 3-4 минута док не порумене. Пребаците мешавину броколија и карфиола у чинију са пиринчем, зачинским биљем и младим луком, затим зачините и промешајте да се сједини. Исцедите сок од лимуна и прелијте додатним уљем. Помешајте јогурт па послужите уз топлу салату.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.