Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Правилан начин чувања брашна и шећера: На овај начин трајаће до две године

Да ли правилно чувате шећер и брашно?
Фото: Pexels/kaboompics

Брашно и сећер су производи без којих није ни једна кухиња, али да ли сте се запитали који је рок трајања ових производа и да ли он уопште постоји.

Чување брашна

Брашно готово увек долази у папирној врећици, а иако се брашно сматра некварљивим, сигурно ће се покварити ако се предуго остави у тој врећици. У ствари, брашно ће остати свеже само око три месеца ако се не складишти правилно. Зато би требало пребацити брашно које сте купили у херметички затворену посуду након што га отворите. Премештањем брашна у посебну посуду можете продужити његов рок трајања до две године.

Ако користите друге врсте брашна, попут овсеног или бадемовог, уверите се да су такође ускладиштени у сличној херметички затвореној посуди, јер ће се покварити много брже од белог брашна. Ако се правилно складишти, бадемово брашно има рок трајања око годину дана

Чување шећера

За разлику од брашна, бели шећер заиста има неограничен рок трајања, посебно када се чува на сувом и тамном месту. То је разлог зашто намирнице попут желеа и путера од кикирикија могу да остану свеже тако дуго – јер шећер делује као ефикасан конзерванс.

Међутим, смеђи шећер је мало другачији јер се стврдне када је изложен ваздуху. Зато ћете приметити да се смеђи шећер претвара у циглу када се остави у оригиналном паковању. Да бисте максимално искористили смеђи шећер, чувајте га у херметички затвореној посуди и користите у року од две године за оптималну свежину и укус. Ипак, баш као и бели, и смеђи шећер који је изложен ваздуху, неће имати тако добар укус.

Најбоље је да било коју врсту шећера пребаците у херметички затворену посуду за складиштење и држите у задњем делу ормарића или оставе.

Шминкерка објаснила: Трик како да ваш парфем траје дуже

Преузмите андроид апликацију.