Почетна > Србија
Србија

Тривић: Протести неће стати

Опозиција у Републици Српској одржаће сутра протест испред зграде Радио-телевизије Републике Српске у Бањалуци, а њихов кандидат за председника Српске Јелена Тривић је поручила да протести неће стати.
Фото: Танјуг/AP/Armin Durgut

Тривић је на конференцији за новинаре рекла да је њихов захтев жалба ЦИК-у и Апелационом већу Суда БиХ, али и захтеви са претходних скупова у вези са наводном крађом изборних гласова.

„Какву год донели одлуку Апелационо веће, неће бити “појео вук магарца“ и ником ништа. Да неко отме народну вољу и да ми станемо, то гледамо, седнемо. Тај филм нећете гледати. Ми нећемо стати”, рекла је Тривићева.

Додала је да остаје и захтев према РТРС-у за објективно извештавање и да, како каже, престану да етикетирају све људе који другачије мисле од режима.

Она је поново оптужила део запослених у РТРС-у да су креатори, како каже, лажних вести.

Председник ПДП-а Бранислав Бореновић се осврнуо на одлуку ЦИК-а да прогласи Милорада Додика за победника избора за ниво председника Републике Српске.

“Послали смо 300 и нешто страница разних доказа који су сложени са правницима. Та жалба је “армирани бетон“ коју било каква правосудна инстанца не може одбацити, него прихватити….“, рекао је Бореновић, пренели су бањалучки медији.

AMSS o izmeni režima saobraćaj zbog radova

 

Преузмите андроид апликацију.