Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Зашто се ноћу увек будимо у исто време?

Ако се будите отприлике у исто време сваке ноћи, Кинези верују да би требало да проучавате свој телесни сат. О чему се ради?
Фото: Pixabay/Monoar_CGI_Artist

Кажу да сваки сат сна пре поноћи вреди 2 сата после поноћи. Али да бисте се добро наспавали, прво морате да проверите своје органе. Сваки сат током ноћи повезан са одређеним органом и ми делимо ову занимљиву информацију са вама. Имајте на уму да оно што ћете прочитати није медицински савет.

Од 21 до 23 часа

Време између 21 и 23 сата повезано је са вашим ендокриним и лимфним системом. У то време су активнији. Ако нису у равнотежи, можда ћете се осећати депресивно и лоше спавати у овом тренутку. Такође можете доживети: манију, осећај кривице, хормонску неравнотежу и поремећај штитне жлезде. Потребна вам је боља рутина за спавање и запамтите да је 22.30 када треба да будете у кревету да бисте били сигурни да сте заспали до 23 сата.

Од 23 сата до 1 сат после поноћи

Ово доба ноћи је одговорно за жучну кесу. Оштећен рад овог органа доводи до неуравнотеженог осећаја несигурности, лошег расуђивања, тешкоћа у доношењу одлука, стидљивости, плашљивости и високог холестерола. Стручњаци саветују да избегавате нездрава пића и транс масти. 

Oд 1 до 3 ујутру

Током овог периода, јетра је активнија. Покушава да детоксикује ваше тело и обради емоције које су настале током претходног дана. Када сте будни, можете се осећати љуто, нерасположено и имати главобоље. Ако се стално будите у ово време, можда имате превише лоших навика, укључујући конзумирање нездравих пића и хране, посебно ако то радите ноћу.

Од 3 до 5 ујутру

Плућа су посебно активна током ових сати. Ако имате проблема са овим органом, можете осетити тугу, плитко дисање, знојење и болове у грудима. Покушајте да радите вежбе дисања пре спавања или разговарајте са пријатељем или психологом.

Од 5 до 7 ујутру

Дебело црево ради активно. Ако постоји поремећај, можете се осећати дефанзивно или заглављени у ситуацији. Сваки пут када се пробудите, можете се осећати фрустрирано. Стручњаци предлажу да у своју исхрану укључите више влакана или воде.

Plašite se mraka? Evo zašto ga se zapravo plašite

Преузмите андроид апликацију.