Почетна > Србија
Србија

Кисић: Репродуктивно здравље основа будућности сваке породице

Министарка за бригу о породици и демографију Дарија Кисић изјавила је данас на конференцији „Здравље жена Србије“ да је репродуктивно здравље основа на којем се заснива будућност сваке породице.
Фото: Танјуг/Јадранка Илић

Кисић је нагласила да је жена ослонац и стуб породице, као и сваког друштва, нагласивши да је посебно поносна на чињеницу да је од ове године у Србији доступна имунизација против ХПВ вируса.

Министарка је истакла да је Србија у последњем периоду много тога урадила када је у питању финансијска подршка породици са децом и да је увела различите подстицајне мере у домену популационе политике, а све са циљем побољшања демографске слике у нашој земљи.

Кисић је навела да су и образовање и самосталност кључ сваког напретка и да су жене у Србији претходних деценија много урадиле на том пољу, што доказује и податак да је у укупној структури високо образованих у Србији више жена.

Она је истакла да ће се активности Министарства за бригу о породици и демографију у наредном периоду заснивати на пружању подршке женама у образовању, у осамостаљивању, како би се осећала сигурно и заштићено.

Vujović otvorila dijalog o klimatskim promenama uoči samita COP27

Преузмите андроид апликацију.