Да ли волите да једете добре старе шапице? Укус ових традиционалних бакиних колачића аутоматски нас враћа у детињство.

Састојци:
- 400 грама глатког брашна
- 200 грама млевених ораха
- пола пакета прашка за пециво
- 200 грама шећера
- 250 грама свињске масти
- 1 јаје
- кашика рума
- шећер у праху
Припрема:
Добро измешајте брашно, орахе, шећер и прашак за пециво. Додајте маст, јаје и рум и замесите глатко тесто. Оставите да се добро одмара у фрижидеру најмање сат времена. Припремите калупе за шапе. Овај корак је веома важан како би се целе шапе извадиле из рерне. Калупе премажите машћу, уљем или путером и поспите брашном. Утисните смешу у калуп. Калуп треба да буде „пун до врха“. Добро поравнајте смешу. Пеците шапе око 20 минута на 180 степени. Извадите шапе из калупа и уваљајте их у шећер у праху.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.