Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Ево зашто није добра идеја да оставите пуњач за мобилни у утичници

Многи људи остављају пуњач у утичници након пуњења свог мобилног уређаја. Али да ли је заиста опасно? Немачки медији наводе да не треба остављати пуњач у утичници из више разлога.
Фото: Pixabay/ReadyElements

Саветују да је боље извадити пуњач из утичнице ако га више не користите. Неколико разлога зашто је боље то учинити на време.

Пуњачи за пуњење мобилних телефона у утичници троше електричну енергију.

Наравно, уређај за пуњење троши највише енергије када је на њега повезан мобилни телефон. Али, чак и ако је пуњач без мобилног телефона само прикључен, ви трошите струју. У пуњачима се налази трансформатор који трансформише напон до потребне јачине. За паметне телефоне, то је око пет волти. Трансформатор ради чак и када ниједан уређај није повезан.

Пуњач за мобилни телефон који је увек укључен изазива трошкове електричне енергије које се могу избећи.

Према неким прорачунима, само пуњење мобилног телефона у просеку троши око 20 евра годишње. То не звучи много, али када је више пуњача стално укључено у кућу, трошкови се збрајају.

Посебно је опасно ако је пуњач неисправан.

Може се прегрејати, повећавајући ризик од пожара. Требали бисте бити посебно опрезни са јефтиним производима без имена.

Што је уређај дуже повезан, већи је ризик да ће се нешто десити и оштетити га. Неисправни пуњачи су у прошлости изазвали велики број пожара у приватним домаћинствима. У већини случајева ради се о мањим пожарима.

Da li se isplati kupovina električnog automobila?

Преузмите андроид апликацију.

Ознаке